Skip to main content

Asennusjohtimet

ML on yleisimmin kiinteistöjen asennuksissa käytettävä asennusjohdin. Asennusjohtimia käytetään rakennuksen sähköistämiseen kiinteänä putkiasennuksena eli perinteisenä uppoasennuksena, jossa valittu nippu asennusjohtimia vedetään vetojousella asennusputkeen. ML-asennusjohdinta käytetään myös laitteiden ja sähkökeskusten sisäisissä johdotuksissa. ML-johtimesta käytetään myös nimitystä RE.

MK 90 -asennusjohdinta käytetään ML:n tapaan rakennusten sekä sähkökeskusten ja laitteiden sähköistämiseen sekä sähkökeskusten, kojeiden ja laitteiden sisäisiin johdotuksiin. ML:stä poiketen MK-asennusjohdin on muutamalankainen, joten se soveltuu paremmin tärinäalttiisiin asennuksiin.

Taipuisan johdintyyppinsä ansiosta MK-johtimen asennus on mahdollista myös ahtaisiin tiloihin. MK-johtimesta käytetään myös nimitystä RM.

MKEM-asennusjohtimia käytetään myös maadoitusjärjestelmien johdotukseen, mihin ne soveltuvat suoraan ilman lisäsuojausta. MKEM ja MKEM 90 -asennusjohtimista käytetään yhteisesti myös nimitystä flexible-asennusjohdin. Erittäin taipuisan johdintyypin asennus on helppoa myös ahtaisiin tiloihin. MKEM-johtimesta käytetään myös nimitystä RF.

Asennusjohtimista on saatavilla myös halogeenittomat versiot.