Skip to main content

Keskijännitekaapelit

Keskijännitekaapeleita valmistetaan jännitetasoille 10-30 kV. Reka Kaapelin Dryrex-tuoteperheen keskijännitekaapelit valmistetaan keskijännitekaapelitehtaassa Riihimäellä. Keskijännitekaapeleita valmistetaan sekä alumiinista että kuparista ja niiden poikkipinnat ovat aina 1 200 mm2:iin saakka.

Dryrex-keskijännitekaapelit ovat ristisilloitetulla (XLPE-)polyeteenillä eristettyjä muovikaapeleita ja ne edustavat huippulaatuista eristysteknologiaa.

Äärimmäisen käyttövarmuuden omaavien keskijännitekaapeleiden käyttökohteita ovat teollisuus, sähkön tuotanto, sähkön siirto ja jakelu sekä tuulipuistojen kaapelointi. Lisäksi näitä keskijännitekaapeleita käytetään julkisen liikenteen infrastruktuureissa kuten juna- ja metroratojen sähköistyksessä. Tarvittaessa keskijännitekaapelimme voidaan valmistaa erikoismuoveista, jolloin ne paloluokiteltuina soveltuvat asennettaviksi myös tunneleihin ja sisätiloihin.

Reka Kaapeli on lähellä asiakkaitaan ja tuntee heidän tarpeensa. Tästä syystä emme keskity ainoastaan vakiotuotteisiin, vaan voimme tehdä myös erikoisratkaisuja vaativia räätälöityjä tuotteita kuten asiakaskohtaisia kaapelirakenteita ja -ratkaisuja.

Suomessa keskijännitekaapeleiden käyttö painottuu etenkin säävarmojen verkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen. Keskijännitekaapeleiden käyttö mahdollistaa sähköverkkojen siirtämisen maan alle, mikä on osoittautunut luotettavaksi tavaksi välttyä myrskyjen aiheuttamilta sähkökatkoilta. Rakentamalla paremmin voimakkaita sääilmiöitä ja vaativia olosuhteita kestäviä sähköverkkoja varmistetaan samalla yhteiskunnan säilyminen toimintakykyisenä.