Skip to main content

Kaapelit verkonrakennukseen

Vaativia olosuhteita ja voimakkaita sääilmiöitä paremmin kestäviä sähköverkkoja rakentamalla varmistetaan yhteiskunnan toimintakyvyn säilyminen.

Käyttämällä keski- ja suurjännitekaapeleita sähköverkot voidaan siirtää maan alle, mikä on osoittautunut luotettavaksi tavaksi välttyä myrskyjen aiheuttamilta sähkökatkoilta. Keski- ja suurjännitekaapeleiden käyttö painottuukin Suomessa etenkin säävarmojen verkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen.

Äärimmäisen käyttövarmuuden omaavia keskijännitekaapeleita käytetään teollisuudessa, sähkön tuotannossa, sähkön siirrossa ja jakelussa sekä tuulipuistojen kaapeloinnissa. Lisäksi keskijännitekaapeleita käytetään julkisen liikenteen infrastruktuureissa kuten juna- ja metroratojen sähköistyksessä.

Suomessa suurjännitekaapeleita käytetään etenkin kaupunkiverkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen. Näiden kaapeleiden käyttö mahdollistaa sähköverkkojen siirtämisen maan alle, jolloin vältytään myrskyjen aiheuttamilta sähkökatkoilta. Lisäksi verkon siirtäminen maan alle vapauttaa maata muuhun käyttöön.

Tarvittaessa Rekan keski- ja suurjännitekaapelit voidaan valmistaa erikoismuoveista, jolloin ne paloluokiteltuina soveltuvat asennettaviksi myös tunneleihin ja sisätiloihin.