Aurinkosähköä jo lähes neljättä vuotta – vuoden 2023 luvut julkaistu

Reka by Nexans tehdas Riihimäellä

Aurinkosähköä jo lähes neljättä vuotta – vuoden 2023 luvut julkaistu

Solarigo Systems Oy on myöntänyt Reka Kaapelille Puhtaan Aurinkosähkön Käyttäjä 2023 -diplomin. Vuonna 2023 tuotimme 118 MWh aurinkosähköä omiin tarpeisiimme.

”Aurinkovoimalat otettiin käyttöön Keuruun ja Riihimäen tehtailla syksyllä 2020, minkä jälkeen olemme välttäneet hiilidioksidipäästöjä yhteensä 36 tonnia”, iloitsee Reka Kaapelin tuotantojohtaja Anne Tillgren. Laskenta perustuu vältettyihin sähköntuotannon päästöihin, jossa voidaan käyttää keskimääräistä sähköntuotannon CO2-päästökerrointa.

Konkreettinen teko ympäristön puolesta

Reka Kaapeli on tehnyt järjestelmällisesti töitä ympäristötavoitteidensa eteen. ”Olemme pystyneet pienentämään oman toiminnan CO₂-päästöjä n. 80 % vuoteen 2019 verrattuna (ns. Scope 1-2). Tehtyjä toimenpiteitä on monia ja aurinkovoimalat ovat näistä yksi esimerkki, kertoo Reka Kaapelin laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Kari Ingalsuo.

Riihimäen ja Keuruun tehtaille on asennettu paneeleita yhteensä 675 kappaletta. Reka Kaapelin tuotantolaitokset sekä toimistotilat siirtyivät hyödyntämään täysin päästötöntä, CO2-vapaata sähköä vuonna 2020.

”Investointi aurinkoenergiaan on paitsi ympäristöystävällistä myös taloudellisesti kannattavaa ja yhdessä CO2 vapaan prosessisähkön kanssa ovat konkreettinen ympäristöteko”, Tillgren sanoo.

Tutustu myös

Solarigo on suuriin aurinkovoimatoteutuksiin erikoistunut suomalainen energiayhtiö. Solarigo käy jatkuvaa vuoropuhelua viranomaisten ja poliittisten instituutioiden kanssa edistääkseen kestävää yhteiskunnallista kehitystä aurinkovoiman näkökulmasta. Solarigo toimii myös aktiivisena osana Auringosta Energiaa -koalitiossa, joka edistää aurinkovoiman rakentamista Suomeen ja toimii alan ajatusjohtajana.