Sähkökaapelityypit

Reka by Nexans -tuotevalikoimaan kuuluu asennuskaapeleita, ohjaus- ja instrumentointikaapeleita, palonkestäviä kaapeleita, voimakaapeleita sekä keski- ja suurjännitekaapeleita.

Asennuskaapelit

Asennuskaapeleissa käytettävien PVC-materiaalien asennusominaisuudet ovat erinomaisia ja ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Asennuskaapelit eivät levitä paloa ja niiden lyijyttömät PVC-sekoitteet ovat turvallisia normaaleissa käyttöolosuhteissa. Tasapainoisten asennus- ja käyttöominaisuuksiensa vuoksi asennuskaapelit soveltuvat erinomaisesti normaalikäyttöön.

Asennuskaapeleita on saatavilla myös halogeenittomina. Halogeenittomissa kaapeleissa käytettävät materiaalit ovat helposti kierrätettäviä eivätkä sisällä PVC-muovia. Halogeenittomien kaapeleiden savunmuodostus palossa on vähäistä eivätkä ne levitä paloa yksittäin tai nipuissa.

Ohjaus- ja instrumentointikaapelit

Reka by Nexans ohjauskaapelit soveltuvat kiinteään asennukseen ulkona ja sisällä. Ohjauskaapelit ovat laadukkaita normaalikäyttöön soveltuvia kaapeleita, joissa käytetään lyijyttömiä PVC-sekoitteita.

Ohjauskaapeleita on saatavilla myös halogeenittomina. Halogeenittomien ohjauskaapeleiden savunmuodostus palossa on vähäistä eivätkä ne levitä nipussa paloa.

Halogeenittomat instrumentointikaapelit soveltuvat kiinteään asennukseen ulkona ja sisällä. Instrumentointikaapeleita käytetään instrumentointi-, automaatio-, ja prosessinohjausjärjestelmien tiedonsiirtoon sekä merkinanto- ja valvontajärjestelmiin.

Valmistamme nykyään kaikki instrumenttikaapelimme halogeenittomina. Halogeenittomissa instrumentointikaapeleissa käytettävät materiaalit ovat helposti kierrätettäviä eivätkä sisällä PVC-muovia. Niiden savunmuodostus palossa on vähäistä eivätkä ne levitä paloa yksittäin tai nipuissa.

Palossa toimivat kaapelit

Rekan palossa toimivat FlameRex kaapelit soveltuvat kohteisiin, joissa sähkönsyöttö pitää turvata myös tulipalon aikana. Palossa toimivat kaapelit ovat halogeenittomia eivätkä ne sisällä PVC-muovia tai levitä paloa nipussa. Näissä kaapeleissa käytettävät materiaalit ovat helposti kierrätettäviä.

Palossa toimivat kaapelit soveltuvat erityisesti sellaisiin asennuksiin, joissa turvallisuus edellyttää hälytys-, ohjaus-, merkinanto- ja energiasyöttöjärjestelmien toimintaa myös tulipalon aikana.

Reka Kaapelin tuotevalikoimaan kuuluvat palossa toimivat asennuskaapelit, voimakaapelit, EMC-voimakaapelit ja merkinantokaapelit. Myös kaikkien palossa toimivissa asennuksessa käytettävien tarvikkeiden tulee olla palonkestäviä.

Palossa toimivat kaapelimme ovat samalla myös halogeenittomia ja vähäsavuisia. Nämä ovat palon aikana tärkeitä, mutta erillisiä, toisistaan riippumattomia ominaisuuksia, jotka testataan eri testimenetelmillä.

Voimakaapelit

Reka by Nexansin alumiini- ja kuparivoimakaapeleissa käytettävien PVC-materiaalien asennusominaisuudet ovat erinomaisia ja ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Näiden kaapelien lyijyttömät PVC-sekoitteet ovat turvallisia normaaleissa käyttöolosuhteissa. Voimakaapelit soveltuvat kiinteään asennukseen ulkona ja sisällä.

Aurattavat alumiinivoimakaapelit voidaan asentaa suoraan maahan ja ne soveltuvat kaapeliauraukseen.

Alumiini- ja kuparikaapeleita on saatavilla myös halogeenittomina. Kuparista EMC-voimakaapelia on saatavana myös palonkestävänä.

Keski- ja suurjännitekaapelit

Keskijännitekaapeleita valmistetaan 10-30 kV jännitetasoille ja suurjännitekaapeleita korkeimmillaan 170 kV jännitteelle. Keski- ja suurjännitekaapeleita valmistetaan sekä kuparista että alumiinista.

Dryrex-keskijännitekaapelit ovat ristisilloitetulla (XLPE-)polyeteenillä eristettyjä muovikaapeleita ja ne edustavat huippulaatuista eristysteknologiaa. Myös suurjännitekaapelit valmistetaan samalla teknologialla.

Äärimmäisen käyttövarmuuden omaavat keski- ja suurjännitekaapelit voidaan tarvittaessa valmistaa erikoismuoveista. Tällöin ne paloluokiteltuina soveltuvat asennettaviksi myös tunneleihin ja sisätiloihin.

Keski- ja suurjännitekaapeleiden käyttö painottuu etenkin säävarmojen verkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen.