Ensimmäiset Cabler-kelat liikkeelle

Ensimmäiset Cabler-kelat lähtivät liikkeelle Riihimäen tehtaalta. Kelat ovat osa Eltelin, Rekan pitkäaikaisen kumppanin, kanssa toteutettavaa pilottia. Cabler-kelanhallintajärjestelmää testataan Eltelin pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla työmaalle tehtäviin kaapelitoimituksiin.

Lähteviin kaapelikeloihin on asennettu GPS- paikannin, joka mahdollistaa kelojen reaaliaikaisen paikannuksen. ”Tämä on tärkeä etappi Cablerin matkalla tuotantoversioon. Mukana ovat olleet myös kaikkien 3 tehtaiden lähettämöt, kiitokset heille. Nyt keräämme käyttäjäpalautetta työmaalta ja varmistamme, että kaikki toimii niin kuin pitää”, kertoo Reka Kaapelin projektipäällikkö Joonas Koskinen.

 

 

Ensimmäiset Cabler-kelat lähdössä Eltelin työmaalleEnsimmäiset Cabler-kelat lähdössä Eltelin työmaalle

 

 

Yhteistyötä Eltelin kanssa on tehty jo Cablerin alkuvaiheista saakka. Käytännön testauksen kautta on saatu paljon hyödyllistä tietoa järjestelmän asiakaslähtöiseen kehitykseen. Pilotissa mukana ovat myös teknologiayhtiö Kiho sekä Digita, jonka IoT-verkkoa Cabler-järjestelmä hyödyntää paikannuksen digitalisointiin. Pilotti on valmis alkukesästä, jonka jälkeen kaikki Reka Kaapelin asiakastoimitukset viedään Cableriin. Tämän jälkeen palvelu avataan asteittain myös muiden kaapelivalmistajien sekä tukkukaupan keloille.

******

Mikä on Cabler?

Cabler on avoin kaapeli- ja kelaekosysteemi, joka on sähköalalle kehitetty työkalu kaapelikelojen hallintaan. Cabler tulee helpottamaan työmaiden logistiikkaa sekä kelapalautusta. Cabler perustuu kelojen yksilölliseen tunnistamiseen QR-koodien sekä GPS-paikantimien avulla.

Lue lisää