Skip to main content

Suurjännitekaapelit

Suurjännitekaapeleita valmistetaan korkeimmillaan 170 kV jännitteelle. Reka Kaapelin Dryrex-tuoteperheen suurjännitekaapelit valmistetaan Riihimäellä. Ne ovat ristisilloitetulla (XLPE-)polyeteenillä eristettyjä muovikaapeleita ja edustavat huippulaatuista eristysteknologiaa. Suurjännitekaapeleita valmistetaan sekä alumiinista että kuparista.

Dryrex-suurjännitekaapelit ovat lyijyttömiä, mikä tekee niistä kevyitä, helppoja käsitellä, ympäristöystävällisiä ja vesitiiviitä. Lyijyttömyys on moderni ratkaisu tämän päivän ja huomisen sähköverkkoihin.

Äärimmäisen käyttövarmuuden omaavien suurjännitekaapeleiden käyttökohteita ovat sähkönsiirto ja -jakelu, valtakunnallisten runkoverkkojen kaapelointi, sähköasemat ja kaupunkiverkot. Tarvittaessa Rekan suurjännitekaapelit voidaan valmistaa erikoismuoveista, jolloin ne paloluokiteltuina soveltuvat asennettaviksi myös tunneleihin ja sisätiloihin.

Reka Kaapeli on lähellä asiakkaitaan ja tuntee heidän tarpeensa. Tästä syystä emme keskity ainoastaan vakiotuotteisiin, vaan voimme tehdä myös erikoisratkaisuja vaativia räätälöityjä tuotteita, kuten asiakaskohtaisia kaapelirakenteita ja -ratkaisuja.

Suomessa suurjännitekaapeleiden käyttö painottuu etenkin kaupunkiverkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen. Dryrex-suurjännitekaapeleiden käyttö mahdollistaa sähköverkkojen siirtämisen maan alle, mikä on osoittautunut luotettavaksi tavaksi välttyä myrskyjen aiheuttamilta sähkökatkoilta. Lisäksi verkon siirtäminen maan alle vapauttaa maata muuhun käyttöön. Paremmin voimakkaita sääilmiöitä ja vaativia olosuhteita kestäviä sähköverkkoja rakentamalla varmistetaan samalla yhteiskunnan toimintakyvyn säilyminen.