Palonkestävä kaapeli auttaa minimoimaan tulipalon vahingot

Kuvassa kaksi asentajaa oransseissa työtakeissa ja siniset kypärät päässä ottavat pakettiautosta kelat oranssia FlameRex-kaapelia. Taustalla Hyvinkään valkoinen, moderni sairaala.

Tulipalo on ikävä ja vakava onnettomuus, josta seuraa lähes poikkeuksetta vahinkoja. Palonkestävä kaapeli on tärkeä kumppani kiinteistöjen palonsuojauksessa. Palosuojatut kaapelit voivat vaikuttaa suuresti siihen, miten pienillä tai suurilla vahingoilla selvitään tulipalon sattuessa.

Reka Kaapelin FlameRex FRHF -tuotevalikoiman laadukkaat palossa toimivat kaapelit parantavat toiminnallisuuksillaan sammutustöiden edellytyksiä ja helpottavat evakuointia – eli edesauttavat minimoimaan vahinkoja niin ihmisille kuin omaisuudelle

Mitä tarkoittaa palossa toimiva kaapeli?

Palossa toimiva kaapeli on vastakohta sellaiselle kaapelille, jota ei ole palosuojattu, ja joka menettää tulipalossa toimintakykynsä – toisin sanoen palaa pois. Palosuojatun FlameRex-kaapelin toimintakyky säilyy tulipalon aikana sen erityisten ominaisuuksien ansiosta:

 • FRHF-kaapeleiden kuparijohtimien päälle on kierretty palamatonta ja eristävää kiillenauhoitusta
 • FRHF-kaapelit ovat halogeenittomia, ja niiden savunmuodostus ja palon levittävyys tulipalotilanteessa on vähäistä.

Nämä ovat ominaisuuksia, joista on tulipalotilanteessa merkittäviä hyötyjä.

Viisi tärkeää syytä valita palosuojattu kaapeli

palonkestävät kaapelit vaikuttavat osaltaan siihen, että:

 1. Rakennuksessa muodostuu tulipalon sattuessa vähemmän savua
 2. Rakennuksessa vapautuu vähemmän myrkyllisiä ja syövyttäviä kaasuja
 3. Tulipalo ei leviä yhtä helposti kuin perinteisiä, ei-palosuojattuja kaapeleita käytettäessä
 4. Pelastushenkilöstön toiminta helpottuu
 5. Aineelliset vahingot jäävät vähäisemmiksi.

Paloturvalliset asennukset voivat pelastaa henkiä

Paloturvallisuus on tärkeää kaikissa kiinteistöissä. Se nousee entistä tärkeämmälle tasolle kiinteistöissä, joissa oleskelee paljon ihmisiä yhtä aikaa, joiden toiminnot ovat sähköstä riippuvaisia, ja joiden evakuointi on tavallista hankalampaa. Tällaisia kohteita ovat monenlaiset julkiset tilat, joissa on suuri määrä ihmisiä, mutta aivan erityisesti sairaalat ja muut hoitotilat, joissa sähkönsyötön jatkuvuus on jopa elintärkeää.

Siinä missä tavallinen kaapeli saattaa vioittua hetkessä ja keskeyttää sähköjärjestelmän toimivuuden, on palosuojatulla FRHF-kaapelilla ylivoimaisia etuja tulipalotilanteessa:

 • Palo leviää hitaammin
 • Kaapeleista ei vapaudu mustaa savua ja myrkyllisiä aineita
 • Evakuointi helpottuu
 • Hengitystievammojen riski pienenee
 • Elektroniikka, koneet ja rakennusrakenteet kärsivät huomattavasti vähemmän korroosiota ja savun aiheuttamia vaurioita.

Kriittiset laitteet, hengityskoneet, hälytysjärjestelmät, ohjaus-, merkinanto- ja turvajärjestelmät ja hätäpoistumisteiden valaistukset ovat esimerkiksi kohteita, joiden sähkönsyöttö voidaan tulipalotilanteessa varmistaa palonkestävien kaapeleiden avulla.

Kuvassa CTC-testikeskuksen silmälasipäinen työntekijä työtakissa on testaamassa kaapeleita polttokaapissa ja painamassa käynnistysnappulaa.

Miksi valita palonkestävä FlameRex FRHF-kaapeli?

Rekan FlameRex FRHF -tuotevalikoima sisältää kattavasti erilaisia laadukkaita palonkestäviä kaapeleita: ohjaus-, asennus- ja voimakaapeleita ja EMC-voimakaapeleita.

Palonkestävä FlameRex FRHF-kaapeli on:

 • Turvallinen, palossa toimiva, halogeeniton ja UV-suojattu – sillä on palossa vähäinen savunmuodostus ja palonlevittävyys.
 • Ympäristöystävällinen – valmistettu kierrätettävistä materiaaleista vihreällä sähköllä.
 • Kotimainen, Reka Kaapelin tuotteet ovat Suomessa valmistettuja Avainlipputuotteita
 • Vaativiin kohteisiin soveltuva – vastaten jopa vaativimpiin turvallisuusstrandardeihin.

Turvallisen asuin- ja elinympäristön rakentaminen lähtee liikkeelle materiaalitasolta. Palossa toimivat kaapelit voivat hyvinkin olla kiinteistösi ja siellä oleskelevien ihmisten turvallisuuden kannalta kriittinen tekijä.

Rekan palonkestävät kaapelit valmistetaan Suomessa

Reka Kaapeli Oy kuulunut yli 60 vuotta kaapeliteollisuuden eturiviin. Rekan kaikki kaapelit valmistetaan Suomessa nykyaikaisilla tuotantolinjoillamme, noudattaen tarkkaan viimeisimpiä standardeja ja säädöksiä. Sama pätee myös Rekan palossa toimivien kaapeleiden tuotevalikoimaan.

FlameRex FRHF-kaapelit on kehitetty tuotekehitysosastollamme Hyvinkäällä ja Keuruulla, ja ne testataan kattavasti omassa Keuruulla sijaitsevassa testilaboratoriossamme.

Kattava testaus palonkestävien kaapeleiden laadun takeena

Palonkestävien kaapeleiden kattava testaus on äärimmäisen tärkeää. Sillä varmistetaan, että kaapelit ovat käytössä turvallisia ja pitkäikäisiä. FlameRex FRHF-kaapelit käyvät läpi mm.

 • Monipuoliset polttotestit standardien mukaan
 • Erilaiset kaapelien toimivuus-, turvallisuus- ja materiaalikestävyystestit
 • Muun muassa eristyslujuus-, sähkönjohtokyky-, pakkasenkestävyys-, UV-säteilynkestävyys- ja mekaanisen lujuuden testit
 • Tuotekehitysvaiheen testit sekä jatkuvan testauksen ja laaduntarkkailun.

Jatkuva testaus ja laaduntarkkailu tuotekehitys- ja tuotantovaiheen testien lisäksi takaa sen, että asiakkaamme saavat aina turvallisinta, toimivinta, kestävintä ja pitkäikäisintä palosuojattua kaapelia.

Pidä sinäkin huoli, että omaisuutesi on kauttaaltaan palosuojattu, ja etteivät kaapelit ole heikoin lenkki tulipalon sattuessa. Rekan palosuojatut kaapelit ovat sijoitus kiinteistön paloturvallisuuteen.

Lataa FlameRex FRHF-kaapeleiden esite tästä ja tutustu tarkemmin palossa toimivien kaapeleiden valikoimaamme.