Halogeenittomat palonsuojakaapelit mittavaan palvelinkeskusprojektiin

Vaihtoehtoisen tekstin / alt-tekstin tulee olla kuvaava

 

Sähköurakoitsija Kirby Group Engineering pyysi Reka Kaapelilta vuonna 2018 tarjousta mittavasta projektista. Kyseessä oli merkittävä, Suomessa sijaitseva, palvelinkeskusprojekti, johon Kirby Group Engineering tarvitsi asiantuntevaa kaapelitoimittajaa.  

 

– Yhteistyö oli helppo aloittaa, sillä urakoitsija oli jo entuudestaan tuttu muista projekteista, Rekan aluevientipäällikkö Sirpa Pötry toteaa.  

 

Rekan laajasta kaapelivalikoimasta valittiin yhdessä sähköurakoitsijan kanssa sopivat kaapelit kohteeseen. Kaapeloinnit aloitettiin vuoden 2020 tammikuussakun loppuasiakas oli hyväksynyt suunnitelman.  

 

Palvelinkeskusprojektiin valittiin halogeenittomat paloa levittämättömät kaapelit, joita Reka toimitti työmaalle satoja kilometrejä. 

 

Aluevientipäällikön mukaan halogeenittomat kaapelit olivat alusta alkaen selvä valinta projektin erikoislaatuisen loppukohteen takia. Halogeenittomien palonsuojakaapeleiden savunmuodostus on vähäistä, ja ne eivät myöskään levitä paloa nipussa. Virallisten CPR-polttotestien lisäksi Rekalla on mahdollisuus testaa kaapelit omassa polttotestauslaboratoriossa, jossa voidaan todentaa, että kaapelit täyttävät viimeisimmät CPRluokitus vaatimukset.  Näin ollen Rekan kaapelit ovat paitsi korkealaatuisia mutta myös erittäin turvallisia. 

 

– Palvelinkeskus on paikkana sellainen, jossa keskeytymätön sähkön syöttö ja paloturvallisuus ovat erityisen tärkeitä. Aina kun kyseessä on iso työmaa ja mukana on paljon yhteyshenkilöitä, pitää myös olla hereillä, Pötry sanoo. 

 

Tässä tapauksessa hereillä oleminen tarkoitti äärimmäistä tarkkuutta dokumentaatiossa, nopeaa reagointia muuttuvissa tilanteissa sekä teknistä tietämystä kohteesta.  

 

Palvelinkeskusprojekti on tarkoitus saattaa maaliin vuoden 2021 kevään aikana.  

 

Onnistunut yhteistyö 

 

Vaikka kohde oli haastava, Reka suoriutui tehtävästä erinomaisesti. Siitä todisteena toimii projektinjohtaja John Flemingin lausunto, jossa hän kehuu Rekan nopeaa ja ammattitaitoista palvelua sekä teknistä osaamista. Saman lausunnon voi allekirjoittaa myös Rekan aluevientipäällikkö.  

 

– Palvelinkeskusprojektin korkea vaatimustaso vastaa hyvin Rekan osaamista. Olemme äärimmäisen tarkkoja ja valmiita nopeisiin muutoksiin. Laajan tuotevalikoiman ansiosta pystymme toimittamaan lähes kaikki kaapelit aina asennuskaapeleista suurjännitekaapeleihin saakkaPötry iloitsee.


Lataa esite tästä – Cable solutions for data centre electrification by Reka Cables
Palvelinkeskus, servereitä, kädet