Rekan kaapelit varmistavat energiansiirron Purtsen tuulipuistossa Virossa

Purtsen tuulipuiston rakennustyöt alkoivat maaliskuussa 2022. Puisto on osa Viron ensimmäistä hybridipuistoa, jossa tuotetaan tuuli- ja aurinkoenergiaa. Tuulipuisto, jossa on viisi tuuliturbiinia, ja aurinkopuisto, jossa on lähes 50 000 aurinkosähköpaneelia, alkoivat tuottaa vihreää sähköä toukokuussa 2023.

Hankkeen kehittäjänä toimi Enefit Green AS, ja tuulipuiston rakensi YIT Eesti AS. Rekan TSLF 36 kV:n alumiinikaapelit varmistavat energiansiirron Purtsen tuulipuistossa. ”Yhteistyö Rekan kanssa on ollut helppoa aina tarjouskilpailuprosessista alkaen, ja olemme saaneet erittäin hyvää teknistä tukea hankkeen aikana”, Andres Teppo, YIT Eestin sähkötöiden projektijohtaja kertoo. Teppo on ollut tyytyväinen Rekan palveluihin kokonaisuudessaan, ja hän suosittelee Rekaa mielellään kaapeleiden toimittajaksi samankaltaisiin hankkeisiin.

Hybridipuiston suunnitellaan tuottavan yhteensä 78 gigawattituntia energiaa. Tuulivoimalan kapasiteetti on 21 megawattia ja aurinkovoimalan 32 megawattia. Purtsen puiston tuottama energia siirretään siirtolinjaa pitkin Purtsesta Püssin sähköasemaan ja sieltä siirtoverkkoon.

Rekan ratkaisut tuulivoiman energiansiirtoon

Rekan DryRex-keskijännitekaapelit sopivat tuulivoiman energiansiirtoon, ja ne on suunniteltu erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin. Tuotteet on valmistettu kestävistä, laadukkaista materiaaleista, ja niiden käyttöikä on pitkä. Laadukkaat DryRex-kaapelit on suunniteltu, testattu ja valmistettu Suomessa vihreällä energialla. Lue lisää Reka Kaapelin DryRex Nordic Wind -tuoteperheestä täältä.