Solarigo luottaa Reka Kaapeliin – aurinkovoimaa rakennetaan nyt vauhdilla

Kuva aurinkovoimalasta ja Iskun tehtaasta ylhäältä päin

Aurinkovoimaa hyödynnetään nyt Suomessa kiihtyvään tahtiin. Yksi Suomen suurimmista aurinkosähköä urakoivista yrityksistä on Solarigo Systems Oy. Solarigo on kasvuyritys, joka vastaa kaikista tällä hetkellä rakenteilla olevista Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Ensi vuonna kasvu tulee edelleen kiihtymään mikä tietää Rekallekin lisää töitä.

Tuore esimerkki on ISKUn tehdas Lahdessa. Tehdasalueelle on asennettu yli 6000 aurinkopaneelia, joiden lasketaan tuottavan yli 2500 MWh sähköä vuodessa. Voimalan ensimmäinen vaihe on jo otettu käyttöön ja kaksi muuta kytketään verkkoon kesällä.

Kuvassa Jarkko Honkanen Solarigo-kypärä päässä, takana aurinkopaneeleitaVanhempi projektipäällikkö Jarkko Honkanen Solarigo Systemsiltä on tyytyväinen työmaan etenemiseen ja Rekan osuuteen siinä.

”Aurinkovoimaloiden pääkomponentit tulevat Euroopasta ja Aasiasta, joten on todella tärkeää, että esimerkiksi kaapeloinneissa pystymme käyttämään kotimaisia tuotteita. Käytämme mahdollisimman paljon paikallisia urakoitsijoita ja myös kotimaisia Rekan kaapeleita, koska meillä on niistä hyviä kokemuksia.”
– Jarkko Honkanen, v
anhempi projektipäällikkö, Solarigo

Aurinkovoimala on pitkäaikainen investointi ja siksi on erityisen tärkeää, että rakentamisessa mennään laatu edellä, hän jatkaa. Suomen olosuhteet asettavat kovat vaatimukset.

Tärkeänä osana on myös toimitusten luotettavuus, joka onkin yksi peruste miksi Solarigo suosii Rekaa. Tavara on tontilla silloin kun on sovittu.

Kaapelinvetoa

Sähköasentaja Sami Peltola LSK Electrics Oy:stä on asentanut vuosien varrella paljon Rekan kaapeleita. Hän arvostaa sitä, että kaapeli on nöyrä. Sen pitää taipua, mutta kestää silti reilusti vetoa. Kun välineet on kunnossa ja ammattilaiset asialla, ei ongelmia tule ja lopputulos kestää, hän vakuuttaa.

Jarkko Honkanen on tyytyväinen Rekaan ja näkee, että yhteistyötä tehdään paljon tulevaisuudessakin.

Lue lisää Rekan kaapelituotteista aurinkovoimaloihin täältä

 

Referenssi - Solarigo rakentaa aurinkovoimaa ISKUlle käyttäen Rekan kaapeleita Ohita videoupotus