”Tuntuu, että työllä on tarkoitus” – Kesätyöntekijöitä ja uusia ammattilaisia Rekalla

Aaponohjauspulpeltin ääressä

Kesätyöntekijät ovat Rekalla korvaamaton resurssi, jotta tuotanto pyörii keskeytyksettä myös lomakaudella. Kyselimme tunnelmia kesätyöntekijöiltämme Aleksilta Keuruulta ja Aapolta Riihimäeltä, sekä uudelta työntekijältämme Oonalta Hyvinkäältä.

Jokainen rekalainen saa kasvaa ja kehittyä ammattilaiseksi työyhteisön turvin. Yhteishenki ja luotettavuus ovat osa Rekan strategiaa ja tavoitteemme on olla haluttu työpaikka nyt ja tulevaisuudessa. Palautteen perusteella uudet työntekijät ovat kokeneet saavansa kysyä, erehtyä, oppia ja onnistua Rekalla.

Aapo valmistelee kaapelia koestusta varten
Aapo valmistelee Dryrex AHXAMK-W 20kV 3x150 keskijännitekaapelia koestusta varten

Aapo opiskelee sähkötekniikkaa ammattikorkeakoulussa. Rekalla Aapon työhön kuuluu keski- ja suurjännitekaapeleiden standardin mukaiset osittaispurkaustestaukset ja jännitekoestukset. Sen lisäksi hän tekee tuotantoeristä tarvittavia näytetestejä.

”Työ Rekalla on ollut mielenkiintoista ja opettavaista. Olen oppinut kaapeleiden kuorintaa ja nähnyt käytännössä koulussa opiskelemiani asioita. Erityyppisiin kaapeleihin tutustuminen on ollut mukavaa. Tuntuu, että työllä on tarkoitus.”

Aleksi valmistelee asennuskaapelia koestukseen
Aleksi valmistelee asennuskaapelia koestukseen

Kesätyöntekijämme Aleksi aloitti toukokuussa Rekan Keuruun tehtaalla laadunvalvonnassa. Työ laadunvalvonnassa käsittää koestuksia, rakennemittauksia ja sähköisiä testejä. Testaamalla varmistetaan tuotteiden täyttävän viranomaismääräykset. Kokonaisvaltainen laadunvalvonta takaa asiakkaidemme saavan laadultaan parasta mahdollista kaapelia.

Aiemmin Aleksi on suorittanut rakennusalan tutkinnon ja tammikuussa 2022 hän astuu armeijan harmaisiin. Mukavimmiksi asioiksi työssään Rekalla Aleksi nimeää itse työnkuvan sekä työkaverit.

Oona katkaisee kaapelia
Oona katkaisee kaapelin ennen siirtymistä seuraavaan kelaan

Rekan tuore vahvistus Oona valmistui sähköasentajaksi vuonna 2020. Valmistuttuaan hän teki sähköasentajan töitä ympäri pääkaupunkiseutua, kunnes bongasi Rekan avoimen paikan. Oona halusi laajentaa osaamistaan ja aloitti työt Hyvinkään tehtaalla kesäkuussa 2021. Oona nimeää työn parhaaksi puoleksi leppoisan ilmapiirin: ”Kaikki tervehtivät ja vaihtavat kuulumisia. Yhteisöllisyys on siis kiva plussa!”

Oonan työtä on kaapelin tarkkailu, jotta kaapeli asettuu kelalle siististi. Hienosäätö tehdään tarvittaessa ohjausnäytöltä. Työnkuvaan kuuluu myös tarkistamista, kaapelikelojen vaihtamista sekä kaapelin katkaisu kelaa vaihdettaessa.

Oona on ollut tyytyväinen Rekaan työnantajana, tukea on tullut kaikilta vuorokavereilta sekä sellaisiltakin työkavereilta, jotka ovat toisissa tehtävissä. Oona kehuu työn monipuolisuutta, hän on saanut tehdä työtehtäviä vaihtelevasti. Toki pieniä virheitäkin on sattunut, mutta niistä hän kertoo oppivansa parhaiten.

Oona toivoo pitkää uraa Rekalla ja mahdollisuutta edetä esimerkiksi johtotehtäviin tulevaisuudessa talon sisällä. Oona tykkää myös vaihdella työvuoroja: ”Rakastan tutustua uusiin ihmisiin. Jokaisella on omat tapansa ja vinkkinsä kuinka työtä voi tehdä, ja niitä vinkkejä kuuntelen mielelläni!”

Artikkelikuvassa Aapo istuu suurjännitekoestuksen ohjauspulpetin edessä ja on suorittamassa keskijännitekaapelin jännitekoestusta.

Kesän 2022 kesätyöntekijähaku on auki nyt! Klikkaa tänne!