Pohjoisen luonnon vastuulliset ratkaisut – tuulivoimahanke Pyhäjoella

Keväällä 2020 WPD Finlandin Pyhäjoella sijaitseva Karhunnevankankaan tuulivoimapuistohanke siirtyi rakennusvaiheeseen. Samaan aikaan myös Reka Kaapeli liittyi projektiin mukaan.

Mittava tuulivoimahanke

WPD Finlandin Pyhäjoella sijaitseva Karhunnevankankaan tuulivoimapuistohanke siirtyi rakennusvaiheeseen keväällä 2020. Hankealueelle on rakentumassa 33 tuulivoimalaa, joista kukin on teholtaan noin 5,7 MW. Puiston arvioidaan tuottavan vuosittain noin 600–700 GWh vihreää sähköä, joka vastaa noin 30 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista kulutusta.

Vastuullisuus keskiössä

Projektissa painoarvoa annettiin kustannustehokkuuden lisäksi ekologisuudelle ja paikallisuudelle. Tuotevalikoiman laadun ja luotettavuuden lisäksi vastuullisuudella oli suuri merkitys Rekan valikoitumisessa mukaan hankkeeseen.

”Me tehdään ekotekoa. Laatu on meille tärkeää, mutta toimintaamme ohjaa vahvasti myös vastuullisuus. Arvostamme paikallisuutta ja kotimaisuutta, ja siksi Reka on yksi yhteistyökumppaneistamme.”
– 
Tuomas Lapp, projektipäälikkö, WPD Finland Oy

 

Kaapelinveto käynnissä kahden työntekijän voimin


Vaativat olosuhteet

Tuulivoimaloiden energiansiirtoon valittiin Rekan DryRex Nordic Wind -tuotesarjan keskijännitekaapelit, jotka soveltuvat erittäin hyvin pohjoisen muuttuviin sääolosuhteisiin. Tuulivoimalan laitteiden ja komponenttien tulee kestää suuria lämpötilanvaihteluita, pakkasta, kosteutta ja UV-säteilyä.

Pyhäjoen äärimmäiset olosuhteet asettavat erityisen korkeat vaatimukset kaapeleiden laadulle sekä ominaisuuksille. Rakennusalueelle on kaivettu yhteensä 44 kilometriä kaapeliojaa. Samassa ojassa menee voimakaapeleita sekä valokuitukaapeleita. Kaapelointiurakasta vastaava HSK Sähkö Oy on ollut Rekan toimintaan erittäin tyytyväinen.

”Kaapeleiden toimitukset ovat pelanneet erittäin hyvin. Kaikki on mennyt juuri niin kuin on sovittu.”
Hannu Kauppi, toimitusjohtaja, HSK Sähkö Oy

 

Rekan DryRex Nordic Wind tuotteet ovat suunniteltu, valmistettu ja testattu pohjoistuulen pieksämillä mailla toimiviksi. Me Rekalla ymmärrämme pohjoismaisen tavan toimia, pohjoisen luonnon asettamat vaatimukset sekä ymrpäristöystävällisten ratkaisuiden merkityksen meille pohjoisen kansoille.

Artikkelikuvassa Tuomas Lapp, projektipäälikkö, WPD Finland Oy. Lue Reka Kaapelin toisesta tuulipuistoprojektista Posiolla täältä.

Tuulipuistohanke Pyhäjoella, Reka Kaapeli Ohita videoupotus