Sähköauton latausasema on pian joka taloyhtiön arkipäivää

Latausasemat rivissä parkkipaikalla asennettuna

Hybridiautojen ja täyssähköautojen kysyntä kasvaa kohisten – mitä helpompaa on sähköauton lataus ja mitä tiheämmässä ovat sähköautojen latauspisteet, sitä matalampi kynnys kuluttajalla on tehdä päätös täyssähköauton hankinnasta. Sähköauton lataaminen taloyhtiössä on tärkeä palvelu, jonka kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Reka sähköistää latausasemat

Rekan kaapelit toimivat sähköautojen latausasemien sähkönsiirron turvallisena takaajana. Tuotevalikoimastamme löytyvät eri kokoisten latausasemien sähköistyksen sopivat halogeenittomat asennus-, keskijännite- ja voimakaapelit, jotka valmistetaan parhaista materiaaleista ja ovat helppoja asentaa.

Jokainen latausasemien asennuskohde on omanlaisensa, ennen asennusta tehtävällä kartoituksella selvitetään kiinteistön valmius sähköauton latausasemien asentamiseen. Kartoituksen jälkeen kaapeleiden vedot sekä läpiviennit on hyvä miettiä huolellisesti etukäteen. Hyvällä ennakkosuunnittelulla vältytään yllätyksiltä ja saavutetaan usein myös kustannussäästöjä.

Reka Kaapelin testatut tuotteet takaavat toimintavarmuuden

Rekan tuotteet testataan omissa testauslaboratorioissamme ja suurjännitekoestamossamme, jotta voimme varmistua niiden laadusta ja kestävyydestä. Valikoimastamme löytyy sopivat asentajaystävälliset kaapelituotteet niin julkisien, taloyhtiöiden, yritysten kuin kotitalouksienkin latausasemien sähköistykseen.

Sähkölatauspisteet: lyhyt oppimäärä

Sähköautojen latausasemia on kolmea eri tyyppiä: hidas latausasema, keskinopea latausasema sekä pikalatausasema. Pikalatausasemat palvelevat toistaiseksi vain täyssähköautoja ja helpottavat pidempienkin matkojen taittamista, kun auton lataus hoituu lyhyemmänkin pysähdyksen aikana.

Sähköautojen suosion kasvaessa tulevat pikalatausasemat lisääntymään tulevaisuudessa, kun tarve niille kasvaa autoilijoiden keskuudessa.

Sähköasentaja asentamassa lataustolppia taloyhtiössä, latausasemissa Rekan kaapelit

Sähköauton latauspiste tuo asiakkaita ja asukkaita

Sähköautojen yleistyessä etsivät sähköautoilijat luonnollisesti sellaisia pysähdyspaikkoja ja asuinpaikkoja, mistä löytyvät myös sähköautojen latauspaikat. Loma- tai työmatkalla hakeutuvat sähköautoilijat luonnollisesti kauppoihin, ravintoloihin, hotelleihin tai muiden palveluiden äärelle, missä on myös auton latausasema, tai missä onnistuu jopa ilmainen sähköauton lataus.

Sähköautoilijat ry ylläpitää latauskarttaa, joka on monen sähköautoilijan tärkeä väline pidempiä matkoja suunniteltaessa. Sivustolta löytyvät tiedot myös kohteista, kuten museoista, hotelleista tai ravintoloista, joiden palveluun kuuluu asiakkaille ilmainen sähköauton lataus.

Kun puhutaan asumisesta ja kyseessä on taloyhtiö, on sähköauton latausmahdollisuus taloyhtiössä sähköauton omistajalle usein ehdoton kriteeri. Kun taloyhtiö tarjoaa latauspisteet asukkailleen, ovat ne edelläkävijöitä ja tukevat siirtymää vihreämpiin ajoneuvoihin.

Sähköauton lataaminen taloyhtiössä

Moni taloyhtiö on jo asentanut autojen latauspisteet asukkaidensa käyttöön. Latauspisteiden perustaminen taloyhtiön parkkipaikalle tai parkkihalliin vaatii kiinteistön omistajan luvan. Jos taloyhtiössä on jo valmiiksi kysyntää sähköauton latureille, voi projektin aloittaa rakentamalla tarvittavan määrän latauspisteitä, ja tarpeen lisääntyessä määrää voi kasvattaa. Usein latauspisteen voi alkuun asentaa jo valmiiksi olemassa olevan lämmitystolpan tilalle.

Selvitystöihin taloyhtiön sähkölatauspaikkoja suunnitellessa kuuluvat mm. sähköliittymän riittävyyden ja muiden sähköteknisten valmiuksien selvittäminen. Uudempien taloyhtiöiden sähkökeskuksissa löytyy yleensä valmiiksi kapasiteettia autojen lataustarpeita varten, jolloin työ käy nopeammin ja johtaa myös huokeampiin asennuskustannuksiin.

Kestävät kaapeliratkaisut latausasemien sähköistykseen

Rekan tuotteet kestävät käytössä ja ovat osaltaan varmistamassa latausasemien turvallisuutta, toimintavarmuutta ja pitkää ikää. Kaikki kaapelimme valmistetaan kotimaassa täysin CO2-vapaata sähköä hyödyntäen, ja ne ovat kotimaisia Avainlipputuotteita.
Tutustu helsinkiläisen taloyhtiön, As Oy Hietalahden Helmen latausasemaprojektiin, jonka kaapeloinnissa käytettiin Rekan kotimaisia kaapeleita.

Lataa Rekan opas latausasemien sähköistykseen täältä.