Kaapelit energiasiirtymän ytimessä

On tärkeää kulkea kohti kestävämpää ja sähköisempää tulevaisuutta. Muuta tietä ei ole, sillä ilmasto muuttuu ja lämpenee, mikä vaikuttaa perustavasti yhteiskunnan, talouden ja ekosysteemin rakenteisiin. Puhutaan niin sanotusta globaalista permakriisistä, joka koskettaa laajasti jokaisen elämää.

Kaapelit energiasiirtymän ytimessä

On tärkeää kulkea kohti kestävämpää ja sähköisempää tulevaisuutta. Muuta tietä ei ole, sillä ilmasto muuttuu ja lämpenee, mikä vaikuttaa perustavasti yhteiskunnan, talouden ja ekosysteemin rakenteisiin. Puhutaan niin sanotusta globaalista permakriisistä, joka koskettaa laajasti jokaisen elämää.

Puhtaan sähkön kysyntä kasvussa

Energiamurros etenee vauhdilla. Ilmastoa rasittavat fossiiliset polttoaineet, (öljy, maakaasu ja kivihiili) korvautuvat uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla. Sähkön ilmastopäästöt alkavat olla Suomessa pian historiaa.

”Me Rekalla valmistamme ja toimitamme kaapeleita kiertotalouteen sekä uusiutuvan ja hiilidioksidipäästöjä vähentävän energiatuotannon tarpeisiin. Kaapeleitamme käytetään sähkönsiirrossa, joten kaapelit ovat hyvin keskeinen osa energiamurrosta”, sanoo laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Kari Ingalsuo Reka Kaapelilta.

Reka Kaapeli on ollut osa Nexans-konsernia vuoden 2023 huhtikuusta lähtien. Osana Nexans-konsernia Reka Kaapelin on ollut mahdollista panostaa entistä nopeammin uusiutuvan energian ratkaisuihin.

”Yhdistämällä voimat voimme saada aikaan enemmän. Lisäämme tietoutta ja työskentelemme yhdessä puhtaamman ilmaston puolesta ja nopeutamme yhteiskunnan sähköistämistä sekä Pohjoismaissa että muualla maailmassa”, Ingalsuo kertoo.

E3-toimintamalli liiketoimintasuunnitelman perustana

Kari Ingalsuon mukaan E3 on konsernissa kehitetty johtamismalli, jonka tavoitteena on ratkaista permakriisiin liittyviä haasteita. Toimintamallissa huomioidaan sekä ympäristö, talous että sitoutuminen:

Environment – Ympäristö = Ekologinen vastuu

Engagement – Sitoutuminen = Sosiaalinen vastuu

Economic – Talous = Taloudellinen vastuu

”Olemme Reka Kaapelilla asettaneet jokaiselle osa-alueelle konkreettisia tavoitteita. Osana Nexans-konsernia olemme sitoutuneet SBTi (Science Based Targets) -aloitteeseen ja sen Net Zero tavoitteeseen v. 2050 mennessä (Scope 1-3). Paikallisesti tavoitteenamme on oman valmistuksen päästöttömyys vuoteen 2026 mennessä (scope 1-2)”, Ingalsuo kertoo.

Yllä olevista linkeistä voit tutustua kullekin osa-alueelle asetettuihin tavoitteisiin.

Esimerkkejä Reka Kaapelin toteuttamista vastuullisuustoimista

Ympäristösaavutuksia:

 • Uusiutuva sähkö käytössä kaikissa toimipisteissä.
 • Aurinkovoimalat Keuruun ja Riihimäen tehtailla.
 • Todennettu Ekolämpö–kaukolämpö Keuruun tehtaalla.
 • Maakaasun ja lämmitysöljyn käyttö lopetettu.
 • Muutos LED-valaistukseen kaikilla tehtailla
 • Kaapelitoimitukset lopetettu uusiin fossiilisiin voimalaitosprojekteihin
 • Lisää Reka Kaapelin ympäristötoteutuksia

Sosiaalisia vastuullisuustoimia

 • Turvallisuusohjelma (mm. Golden rules, SUSA-kortit)
 • Winningtemp – AI-työkalu auttaa työntekijöitä ilmaisemaan tuntemuksensa.
 • Liikunta- ja kulttuurietu kaikille työntekijöille.
 • Työsuhdepolkupyörä
 • Tutustu koko listaan tästä

Talousvastuussa voimaa ammennetaan kehittämisestä

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Reka Kaapelin vastuullisuussivusto

Tuulivoimaratkaisut Reka Kaapelilla

Aurinkovoimakaapelit Reka Kaapelilla