Skip to main content

Keski- ja suurjännitekaapelit

Keskijännitekaapeleita valmistetaan jännitetasoille 10-30 kV ja suurjännitekaapeleita korkeimmillaan 170 kV jännitteelle. Reka Kaapelin Dryrex-tuoteperheen keski- ja suurjännitekaapelit Riihimäellä. Keski- ja suurjännitekaapeleita valmistetaan sekä alumiinista että kuparista.

Dryrex-keskijännitekaapelit ovat ristisilloitetulla (XLPE-)polyeteenillä eristettyjä muovikaapeleita ja edustavat huippulaatuista eristysteknologiaa. Suurjännitekaapelit valmistetaan samalla teknologialla.

Äärimmäisen käyttövarmuuden omaavat keski- ja suurjännitekaapelit voidaan tarvittaessa valmistaa erikoismuoveista, jolloin ne paloluokiteltuina soveltuvat asennettaviksi myös tunneleihin ja sisätiloihin.

Olemme lähellä asiakkaitamme ja tunnemme heidän tarpeensa. Tästä syystä emme keskity ainoastaan vakiotuotteisiin, vaan voimme tehdä myös erikoisratkaisuja vaativia räätälöityjä tuotteita kuten asiakaskohtaisia kaapelirakenteita ja -ratkaisuja.

Suomessa keski- ja suurjännitekaapeleiden käyttö painottuu etenkin säävarmojen verkkojen rakentamiseen ja verkkojen käyttövarmuuden parantamiseen. Näiden kaapeleiden käyttö mahdollistaa sähköverkkojen siirtämisen maan alle, mikä on osoittautunut luotettavaksi tavaksi välttyä myrskyjen aiheuttamilta sähkökatkoilta. Rakentamalla paremmin voimakkaita sääilmiöitä ja vaativia olosuhteita kestäviä sähköverkkoja varmistetaan samalla yhteiskunnan toimintakyvyn säilyminen.